bewust bewegen

ido portal lage brugrotaties
De enige echte Ido Portal.


Dit project is mijn poging om de geweldige bronnen te organiseren die Ido Portal voor ons heeft gecreëerd. Toen ik voor het eerst zijn video's en blogposts probeerde te begrijpen, merkte ik dat de informatie in de war was. In mijn zoektocht naar het begrijpen van de inhoud die hij beschikbaar heeft zodat ik het zelf kan oefenen, is deze pagina het resultaat. Ik hoop dat het je helpt VERPLAATSEN.

Opmerking: als je geïnteresseerd bent in kracht- en vaardigheidstraining op de ringen en de vloer, dan heb ik deze ringgeoriënteerde, gemiddelde lichaamsgewichttrainingsroutine gecreëerd die mijn liefde voor gymnastiekkrachttraining en yoga combineert met dingen uit dit floreio-project.

Laatst bijgewerkt: 5/12/2020. Klik hier om het wijzigingslogboek te zien

12-5-2020: bijgewerkte opmaak

8-1-2015: Oké, Ido is begonnen dingen bij te werken. Dus ik zal deze pagina updaten met de laatste. Hij begint Instagram steeds vaker te gebruiken.

29-10-2015: WAARSCHUWING: als je  deze pagina of een andere nuttige bron deelt op de Ido Portals Movement Culture-groep op Facebook  (waar ik van uitgesloten ben), wordt deze verwijderd en wordt je waarschijnlijk uit de groep verwijderd ook. De MC-groep promoot niet transparant mensen die bewegingsles geven. Het is een enorme Ido Portal "cirkel-eikel" waar zijn leer tegen alle anderen wordt gehouden, waarschijnlijk om er meer zaken / geld uit te halen. (Trouwens, zijn zakelijke praktijken in de VS zijn ook waardeloos,  als een eerlijke waarschuwing.) Je wordt ook verbannen als je ELKE nuttige tutorial of video deelt met iemand anders (zelfs als het ongelooflijk GOEDE informatie is, zoals door  Emmet Louis , GMB , GymnasticBodies ,Tom Weksler , enz.) De man ziet blijkbaar alle anderen als concurrentie. Je bent dus gewaarschuwd!

18-4-2015:  Als je geïnteresseerd bent in kracht- en vaardigheidstraining op de ringen en op de vloer, heb ik deze ringgeoriënteerde training voor gemiddeld lichaamsgewicht gecreëerd die mijn liefde voor gymnastiekkrachttraining en yoga combineert met dingen uit dit floreio-project.

21-1-2015: Het floreio-project blijft altijd gratis en ik heb een extra stap gezet om een mobiele / printervriendelijke versie van de sectie Mobiliteit te maken.

16/12/2014:  Voor de Low Bridge Rotations (in de floreio-bewegingssectie) heb ik een tussentijdse voortgang toegevoegd die je zou kunnen doen nadat je de Bridge Rotations onder de knie hebt met behulp van de muur ... en dat is om ze met ÉÉN arm te doen. Dus ... Eenarmige muurbrugrotaties.

11/07/2014: de sectie “Bijeenkomsten” bijgewerkt met schriftelijke details van de variaties.

20/10/2014: Ido Portal heeft zojuist een nieuwe video geplaatst en ik vond deze juweelbeweging ... dus ik heb er zojuist een GIF van gemaakt:

10/11/2014: Slechts een kleine verandering ... zorgde ervoor dat het gedeelte "info / intro" is samengevouwen, zodat het de ruimte niet rommelig maakt als je op je mobiele telefoon kijkt.

30-9-2014: Veel kleine updates!

Ido Portal heeft onlangs een vraag en antwoord gedaan over reddit die ik heb toegevoegd aan de podcastsectie. Hij beantwoordde niet elke vraag of gaf enorm nuttige informatie. Maar er kwam hoe dan ook geweldige informatie uit! Met name inzicht in de polsversterkende oefeningen, die ik heb bijgewerkt in de mobiliteitssectie. Palmpulsen stonden al in de lijst, maar ik heb deze clip van Johnny Sapinoso toegevoegd die ze in een handstand doet ( handpalmpulsen ), zodat je kunt zien hoe ver je deze dingen kunt nemen.

 • Pols rotsen! (Ik heb een clip voor de polsrotsen gevonden en dit een GIF gemaakt!)
 • Vingertop (knie) pushups
 • Achterkant van pols (knie) push-ups

Ik heb een aantal nieuwe brugbewegingen gevonden uit deze youtube-clip, dus ik heb deze nieuwe gif gemaakt: brugrotaties met behulp van een muur ... IN EEN DIEPE PLEIN en toegevoegd aan mijn tutorial voor het leren van brugrotaties met behulp van een muur .

Ik heb een GIF gemaakt van deze Shoulderstand Roll en deze toegevoegd aan het krachtgedeelte (ook al is het echt vaardigheidswerk, maar wat dan ook).

30-7-2014: De rotaties van de lage brug hebben twee voortgangsoefeningen, de 'Lage brugschuif' en 'Rotaties met muur'. Ik vond de voortgang van de muur echt geweldig, dus ik heb daar een video-tutorial over gemaakt. Hier is mijn analyse van een voortgangsoefening die ik heb geleerd van Ido Portal voor het in- en uitdraaien van een lage brug .

9-7-2014: Het floreio-gedeelte was te lang naar mijn smaak, dus ik heb het gebied waar je floreio-bewegingen kon combineren hier allemaal samen naar een andere blogpost verplaatst: Floreio-bewegingen combineren

2-7-2014: Toegevoegd, voorwaarde voor rotaties naar hoge brug (rotaties in de lage brug!)

Bijgewerkte bewegingen van de polsmobiliteit (sommige waren onjuist geformuleerd). Google-mobiliteitsdocument bijgewerkt om veranderingen weer te geven

1-7-2014: Opmaakfouten opgelost die op de een of andere manier in de war waren van god weet wat.

Toegevoegd wrede-voogdij van ido portal video met veel van zijn toespraken van zijn workshops.

30-6-2014: Voorkomt dat de html5-clips automatisch worden afgespeeld om de
processorbelasting te verminderen .

29-06-2104: Forumberichten van gymnastiekorganen toegevoegd

Basisinformatie / introductie

Klik hier om te lezen waar deze pagina over gaat, vooral als het je eerste keer is

Ik doe een 'bewegingsspecialist' die de wereld heeft geïnspireerd om te VERPLAATSEN, MOBIEL en STERK te worden. Hij is van mening dat men zijn eigen lichaam met controle moet beheersen voordat hij zelfs probeert zware objecten buiten zichzelf te verplaatsen. Bekijk deze video om een beter idee te krijgen van wat hij predikt.

Meer informatie:

 • Ido maakt regelmatig updates op zijn Facebook-pagina .
 • Zijn originele blog is idoportal.blogspot.com en zijn nieuwere site is IdoPortal.com
 • Lees als een huurmoordenaar: lees Ido's elke blogpost, elke facebookpost, elke opmerking, bekijk elke video 10 keer. Ik heb zelfs een compilatie van zijn beste berichten onderaan deze pagina opgenomen.
 • Vergeet niet om van je reet te komen! Mensen lezen meer over strekken / trainen wanneer ze eigenlijk zouden moeten bewegen!

 

ido portal kraken
Ido inspireerde me oorspronkelijk om de squat-uitdaging van 30 minuten per dag aan te gaan. Bedankt bro.

Hoe deze pagina gebruiken?

Dit is een algemeen overzicht van hoe de trainingen kunnen verlopen ...

 • Opwarmen (bijvoorbeeld 5 minuten springtouw)
 • Mobiliteit. Dit is van het grootste belang.
  • Heupen / benen
  • Schouders
  • Polsen
  • Enkels
 • Vaardigheidswerk:Kies ÉÉN gebied waarop u zich de dag wilt concentreren:
  • Floreio-bewegingen  op uw niveau (bijv. Beginnersvariant), meestal met een roterend circuit
  • Equilibre  (Air Baby en Handstand)
  • Locomotion  ("Wandelen" op uitdagende manieren)
 • Krachttraining,  voldoende rust tussen sets (of soms, rust in een kraakpand!)
 • Prehab:  Goed om een keer per week te doen aan het einde van je training, doe in feite gewoon 2-3 runs van het mobiliteitswerk.

Ik heb deze pagina en zijn video's volgens deze schets georganiseerd om zo goed mogelijk overeen te komen met de trainingsroutines die hij heeft gepost. Als je vragen hebt over bepaalde zetten, zoek dan naar de link " Meer info " die je naar de relevante blogpost brengt met volledige details.

Mobiliteit

Klik hier om de sectie Mobiliteit uit te vouwen

Als je iets op deze pagina doet, doe dan mobiliteitswerk. We moeten het doen. Wij allemaal. Daarom heb ik er GIF / HTML5-clips van gemaakt.

Klik hier voor de mobiele / printervriendelijke versie

ProTip: als je alle squat (of schouder) mobiliteit in één keer doet, kan het te vermoeiend zijn en verlies je kwaliteit. Om uw benen en schouders een pauze te geven, wisselt u af tussen de vier mobiliteitsreeksen hieronder. Begin met squat clinic, ga dan naar schouder rom / stabilisatie, doe dan squat clinic 2.0 en eindig met scapulaire mobilisatie. Dat is de manier waarop Ido dit spul in zijn oude routines heeft besteld.

Een veel gestelde vraag is: "Vervangt de squat clinic 2.0 de oorspronkelijke squat clinic?" Nee, het draagt er alleen maar aan bij. Bij de eerste squat clinic draait alles om het openen van de heupen / benen / tenen. Bij de tweede squatkliniek draait alles om het mobiliseren van de wervelkolom om de squat te helpen verbeteren.

Heupen / benen / wervelkolom (revalideer je squat)

Al het floreiowerk begint / eindigt altijd met een kraakpand, dus je kunt er zeker van zijn dat je dit niet kunt overslaan.

 • Ido's Squat Clinic ( meer info)
  • Dynamische Soleus Stretch
  • Heuprotaties op handen en voeten(let op hoe hij alleen op de ballen van zijn voeten of tenen draait)
  • Squat heuprotaties
  • Static Toes Stretch (goede rek als u plantaire fasciitis heeft)
  • Dynamische tenen stretch
  • Statische squatpositie
  • Dynamische squats
 • Ido's Squat Clinic 2.0 : voer 10-30 herhalingen uit indien dynamisch of 10-30 seconden indien statisch (per zijde)

  • Begin met kniekrukken (indien mogelijk, elleboog volledig strekken)
  • Knie wegduwen / knie uithouden (statisch vasthouden)
  • Sky reikt (indien mogelijk, vergroot bereik)
  • Luchtbereik (statisch vasthouden)
  • Boeddha-gebeden (bereik uitbreiden met vuist tegen vuist)
  • Squat bogen met duimen omhoog (vergroot het bereik van vuist tot vuist of omlaag naar je ellebogen)
  • Squat bow (statisch vasthouden)

Schouder

Deze vereisen het gebruik van een weerstandsband.

Tips: Het is onmogelijk om de 'perfecte' band aan te bevelen omdat iedereen verschillende niveaus van kracht en flexibiliteit heeft. Dus ik raad je aan om gewoon een set als deze te kopen die wordt geleverd met meerdere weerstanden en handvatten heeft, zodat je beide armen tegelijk kunt doen.

Ido's gedachten: “Thera Bands zijn misschien goed, maar test ze eerst en zorg ervoor dat je er genoeg spanning uit haalt. Voor mij zijn zelfs de sterkere een beetje te gemakkelijk, maar het is misschien geschikt voor jou. ”

Als je een theraband hebt, heb ik gemerkt dat het verdubbelen van de zwarte theraband (zwart = "speciaal zwaar") perfect voelt voor schouderontwrichting maar te gemakkelijk voor al het andere. Een stap zwaarder dan dat (de zilveren; "superzwaar") voelt effectiever om de rotatormanchet te versterken. Maar nogmaals, deze hebben geen handvatten en het is beter om die set gewoon te kopen , zodat je goed voor het leven bent. Een oude / gebruikte fietsbuis, gratis bij elke fietsenwinkel, kan ook werken.

 • Basis schouder-ROM en stabilisatieroutine ( meer info)
  • 10-15 herhalingen van externe rotatie
  • 10-15 herhalingen van laterale verhoging tot 45 graden ( 0:13)
  • Armen boven: 10 rotaties rechtsom
  • Armen boven: 10 rotaties tegen de klok in
  • Overhead armen: 10 vooruit en achteruit. Houd de gestrekte positie uiteindelijk 10 seconden vast . ( 0:21)
  • Armen in T-positie met band achter: Herhaal hetzelfde protocol ( 0:39)
   • (10 cw / ccw rotaties, 10 herhalingen vooruit en achteruit, houd het laatste stuk 10 seconden vast
    10 cw / ccw rotaties, 10 herhalingen vooruit en achteruit, houd het laatste stuk 10 seconden vast
  • Armen naar beneden met de band erachter: Herhaal hetzelfde protocol ( 0:58)
   • armen naar beneden
    10 cw / ccw rotaties, 10 herhalingen vooruit en achteruit, houd het laatste stuk 10 seconden vast
 • Mobilisatie-routine voor scapula ( meer info)
  • Band scapulier push-ups
  • Bovenarm recht naar beneden trekken ( 0:27)
  • The Whippet ( 0:48)
  • Band ontwricht ( 1:13)

Pols

 • Het is ONMISBAAR dat je de polsen elke keer opwarmt. Ik benadruk dit omdat het de verstuikingen van de pols tot het verleden heeft gemaakt .
 • Ido's aanbevolen pols warming-up is  hier . De video is echter niet het gemakkelijkst te volgen.
 • Als alternatief is deze video van GMBeen stuk gemakkelijker te volgen en redelijk goed:
  • Vingerpulsen
  • Palmpulsen (Johnny Sapinoso doet handpalmpulsen )
  • Zijwaartse palmrotaties
  • Naar voren gerichte elleboogrotaties
  • Zij aan zij pols stretch (leunen / wegduwen)
  • Achterwaarts gerichte pols stretch - handpalmen naar beneden
  • Achterwaarts gerichte pols stretch - handpalmen omhoog
  • Naar achteren gerichte elleboogrotaties (vulkanische begroeting)
  • Vooruit gericht, Leun zoveel mogelijk vooruit
 • Extra's:

Enkels

Ik vond dit artikel van een student die zijn workshop had bijgewoond en de enkelserie had gedeeld.

 • 10 Heel verhoogt. Neem bij de 10e herhaling 10 stappen vooruit en 10 achteruit terwijl je op de tenen zit.
 • 10 Toe Raises. Neem bij de 10e herhaling 10 stappen vooruit en 10 achteruit terwijl je op de hielen zit.
 • 10 inversies (til de binnenste bogen op om 10x op het zijvlak te gaan). Dan 10 stappen vooruit / achteruit op lateraal aspect.
 • 10 eversies (rol op het mediale aspect van voet 10x). Vervolgens 10 stappen vooruit / achteruit op mediaal aspect.

inversie eversie voet

Vaardigheid: de Floreio-bewegingen

Klik hier om de sectie Floreio uit te vouwen

"Ons uiteindelijke doel met de Floreio-oefening is om vrij op de grond te kunnen stromen, waarbij we ons lichaam en de ruimte om ons heen gebruiken om deze fysieke expressie te creëren." -Ik doe

Ido Portal heeft zijn vaardigheden van capoeira en andere bewegingskunsten gecombineerd om te komen tot wat hij de kunst van Floreio noemt . Hij heeft talloze uren werk gestoken in het opsplitsen van deze bewegingen in hun eenvoudigste bewegingen, zodat zelfs beginners een startpunt kunnen hebben. Ik heb mijn best gedaan om ze te organiseren. Het mooie van deze bewegingen is dat ze actieve flexibiliteit en kracht opbouwen in nieuwe reeksen waar je waarschijnlijk nog nooit eerder in hebt hoeven komen. Bovendien zijn ze echt heel erg leuk en laten ze je hersenen anders werken. (Ido zegt dat de menselijke geest hunkert naar bewegingscomplexiteit.) En als je een van deze dingen voor een bepaalde tijd doet (bijv. 3 minuten non-stop rollen), doet het ook dienst als metabole conditionering.

Dit zijn de 6 brood- en boterbewegingen. Begin met het leren van de beginnersversies van elk.

 1. Rol
 2. Au Cortado
 3. Corta Capim
 4. Rotaties in lage brug
 5. Rotaties in High Bridge
 6. QDR roterende push-up

“Let op de kwaliteit van beweging, de vloeibaarheid en controle. Deze dingen maken deze praktijk uniek. Kwaliteit staat hier centraal. Het is beter om te fotograferen voor een eenvoudigere variatie, maar om het met controle, kwaliteit en vloeiendheid uit te voeren, dan voor een hardere maar niet gecontroleerd, lelijk en rigide. ” - Ik doe

1. Rol ( Meer info. Nuttig voor overgangen, aan kracht winnen, enz.)

 • Rol  (begin / einde in een diepe hurkzit, de voeten blijven te allen tijde in contact met de vloer).

2. Au Cortado ('Cut Up Cartwheel') ( Meer info )

3. Corta Capim ('Grassnijder')

4. Rotaties naar lage brug ( meer info )

ido portal lage brugrotaties
'Sommige bewegingen zijn als ramen. Anderen zijn als deuren. Deze [lage brug] is een DEUR. ' -Ido Portal ( bron )
Voor iemand die vroeger alleen in een statische hoge brug stapte, maar nooit in een lage brug of erin roteerde, is dit een geweldig gevoel.


5. Rotaties naar High Bridge ( meer info )

6. Queda De Rins ('Stab / Fall of the Kidneys') ( Meer info hier en dit artikel )

QDR Rotations ( meer info )

Statische, eenarmige QDR-voortgang ( meer info )

 • Voorwaarde: QDR Rotational Push Ups
 • Static Queda Batido Progressions - eenvoudig tot geavanceerd
  1. 3-punts ondersteuning in gesloten stand QDR waarbij de bovenste knie op de niet-ondersteunende elleboog rust.
  2. 3-punts ondersteuning gesloten positie QDR knieën in de lucht.
  3. 3-punts ondersteuning open positie QDR.
  4. 2-punts ondersteuning open positie QDR. (geen hoofd)
  5. 1-punts ondersteuning + vingertoppen open positie QDR.
  6. 1 punt ondersteunt QDR.

QDR Batido Progressions ( meer info )

Floreio-bewegingen combineren voor een gesloten systeemstroom (CSF)

Vaardigheid: Equilibre (handbalancerend)

Klik hier om Equilibre uit te vouwen

Opmerking: zorg ervoor dat u de oefeningen voor polsmobiliteit hebt gedaan, want het is absoluut noodzakelijk dat u onnodige polspijn vermijdt tijdens handbalanceringswerk! (Het kan je dagen / weken uitzetten!)

Air Baby Progressions ( meer info )

Handstand Progressions ( meer info )

 • HS Body Line muurboor
 • HS rechtzetten in lijn
 • Uit de hand
  • Vrijstaande HS tot snoek
  • Straddle Press en naar beneden
  • Snoek Press
  • Benen adductie / abductie
  • Afwisselend buigende onderbenen
  • Scheve rotaties
  • Eenbeenbeenverlengingen met gebogen been
  • Licht zwaaien
  • Lichte beweging van één arm op vingertoppen
  • Lichte beweging van één arm op één vinger
  • Handstand met één arm
  • Straddled een arm handstand
  • Handstand met één arm omhoog
  • Gebogen been over één been verlengde benen in één arm hs
  • Blokkeer werk
 • Handstand Block Climbs

Vaardigheid: Locomotion Conditioning

Klik hier om Locomotion uit te vouwen

Locomotion = "Lopen" in uitdagende posities.

Vechtsporters bestuderen vaak dieren en bootsen ze na om toe te voegen aan hun bewegingsrepertoire en om de 'essentie' van het gedrag van dieren vast te leggen. Elke beweging biedt een ander en waardevol onderdeel van de training, van mobiliteit tot uithoudingsvermogen, stabilisatie en meer. ( Meer info )

Aanvullende informatie: Het 'lopen terwijl ik in HS slinger' met afwisselend het kick-up been heeft mijn controle in een handstand enorm verbeterd en zelfs geholpen. De eendenwandeling, paardenwandeling en struisvogelwandeling zitten soms in het 'mobiliteitsgedeelte' van Ido's oude routines.

Krachtwerk

Klik hier om Krachtwerk uit te breiden

Ondersteuning Houdt gebruik van Stall bars (Zweedse bars) ( Meer info )

Statief Headstand Press Work ( Meer info )

 • Bijeenkomsten Beginnersvariaties
  • Vloeiend bewegen van Frog Stand naar Tucked Headstand en omgekeerd
  • Vloeiend bewegen van Frog Stand naar Tucked Headstand en benen uitstrekken en weer naar beneden
 • Bijeenkomsten tussenliggende
  • Variatie 1: hef één been op terwijl u uw hoofd naar beneden zet en breng het andere omhoog om in de hoofdstand te komen, buig dan de knieën, buig de heupen (plooi), strek de benen naar de grond en keer achteruit.
  • Variatie 2: hef één been op terwijl u uw hoofd naar beneden zet en breng het andere omhoog om in de hoofdstand te komen en snoekpersen te doen.
 • Gatherings Advanced(vrijstaande handstand aanbevolen)
  • Piked Kipping Headstand Push Up

Brugwerk ( Meer info )

Core ( Meer info )

Trekken ( Meer info )

Pushing ( Meer info )

Explosief beenwerk ( meer info )

Shrimp Squats ( Meer info )

Harop Curl (NLC) ( Meer info )

Combinaties van volledige lichaamsconditionering ( meer informatie ) Opmerking: deze push-ups aan de zijkant van pistolen zien er gemakkelijk uit. ZIJ ZIJN NIET. Als je beter wilt worden in pistolen, bekijk dan hier mijn video-tutorial .

Diversen

Nog meer informatie: trainingsroutines, demonstraties, blogberichten, Facebook-berichten, podcasts

Klik hier om de aanvullende sectie uit te vouwen

Ido's trainingsroutines van zijn blog

Deze routines zijn goed doordacht en zitten boordevol goede informatie. Elke routine heeft een optie voor beginners of gevorderden.

Demonstraties door Ido Portal

Instagram-berichten

Ido's oudere blogposts

De meeste van zijn blogposts (en vooral de opmerkingen) zijn het lezen waard, maar dit zijn de hoogtepunten die een must zijn:

Informatieve Facebook-berichten

Je vindt hier interessante berichten van mijn Ido en als je meer informatie wilt, antwoordt hij meestal een of twee keer op vragen van mensen in de reacties.

Ido Portal in Podcasts

Ido's berichten van GB Forum (Programmering / Voeding)

Ido is verwijderd uit GymnasticBodies (om welke reden dan ook) maar zijn berichten staan er nog steeds als "Guest_Ido_Portal_ *". Dit zijn een paar posts:

Hangende maandbronnen

(GELIEVE TE VERGEVEN, DEZE SECTIE IS IN AANBOUW, MOET VANDAAG DOOR LATER WORDEN GEDAAN)

Ido Portal had onlangs een hangende uitdaging, waarbij mensen 7 minuten per dag konden blijven hangen (niet opeenvolgend). Het nummer 7 is niet zo belangrijk. Het is meer gewoon om te helpen een simpele beweging (dingen ophangen) in hun leven te injecteren!

Hij creëerde een blog post hier over en dat deed ik .

Hangende basis

 • The Passive Hang
 • Active Hang (Arching Scapular Pull In)
 • Stationaire schommel van links naar rechts
 • Arching Active Hang
 • Front Stationary Swing

Hangend werk met één arm (Meer informatie)

 • Passief ophangen met één arm
 • One Arm Active Hang
 • De Shawerma

Hangende routine-integratie

 • Swing Grip Hanging - Beginner
 • Swing Grip Hanging Routine - Geavanceerd
 • Ape Swing - Figuur 8
'Depmoved' - een ontbering van beweging We zijn een cultuur van Depmoved. We lijden. De enige uitweg is onderwijs. Verplaats de boodschap, verplaats jezelf. Ik doe.

Tot slot is Ido Portal een inspiratie als geen ander, niet alleen omdat zijn bewegingskwaliteit onberispelijk is en ik er alleen maar van kon dromen om zo goed te bewegen als hij, maar omdat hij duizenden en duizenden mensen heeft geïnspireerd om te VERPLAATSEN, meer MOBIEL en STERK te worden op zeer praktische manieren. Ik hoop dat deze pagina je heeft geïnspireerd om op nieuwe manieren te bewegen.


Het Floreio-project: Floreio-bewegingen combineren


“Het grootste probleem bij pogingen om te stromen is meestal het bereiken van een 'hoekje' of een hobbel in de stroom, een plek waar je op dat moment niet verder kunt. De belangrijkste zorg van de CSF is om een afgerond, cirkelvormig systeem te creëren zonder hoeken of hobbels, zodat de beoefenaar kan blijven stromen en oneindig kan bewegen van beweging naar beweging. " - Ido Portal

Als je eenmaal vertrouwd bent geraakt met de volgende floreio-bewegingen, kun je ze aan elkaar rijgen:

 1. Rol
 2. Au Cortado
 3. Corta Capim
 4. Rotaties in lage brug
 5. Rotaties in High Bridge
 6. QDR roterende push-up

Ik heb geprobeerd de combinaties op te sommen in de volgorde waarin Ido ze presenteerde.

Hier is de schets van dit blogbericht:

 • Twee bewegingssequenties (6 combinaties)
  • Rol & Au Cortado
  • Rol en rotatie naar lage brug
  • Rol & QDR
  • Au Cortado & Rotation into Low Bridge
  • Rotatie in Low Bridge & QDR
  • Rotatie in High Bridge & QDR
 • Drie bewegingssequenties (3 combinaties)
  • Au Cortado & Role & QDR
  • Rotatie naar Low Bridge & QDR & Role
  • CC Rotations & Bridge Rotation & QDR Exit
 • Vier bewegingen (de uiteindelijke gesloten systeemstroom)
  • Role & Au Cortado & Low Bridge & QDR.

Twee bewegingssequenties

Role & Au Cortado ( Meer info )

Rol en rotatie naar lage brug ( meer info )

Role & QDR (Variations) ( Meer info )

Au Cortado & Rotation into Low Bridge ( Meer info )

Rotatie in Low Bridge & QDR rotatie push-ups ( Meer info )

Rotaties naar High Bridge & QDR Rotations ( Meer info )

Dit zijn de voorbereidende stappen naar Rotation into High Bridge met QDR Exit (een fusiebeweging.)

Drie bewegingssequenties

Au Cortado + Role + QDR ( Meer info )

Rotatie in lage brug + QDR + rol ( meer info )

CC Rotations + Bridge Rotation + QDR Exit ( Meer info )

Four Movement System (gesloten systeemstroom)

Gesloten systeemstroom: combinatie van vier bewegingen ( meer info )

Deze gesloten systeemstroom combineert Role, Au Cortado, Low Bridge en QDR.

Long Sequence-werk: Au Cortado + CC Spin + QDR PU + Role (meer info)

BRON: antranik.org