Pijn verandert de manier waarop we bewegen
25 november 2022 

Pijn verandert de manier waarop we bewegen

Mensen achten zichzelf dikwijls hersteld of gerevalideerd als de pijn is verdwenen, maar hebben zij daadwerkelijk hun vorige fuctionele niveau terug? Wat was hun functionele niveau in de eerste plaats?

We zien vaak mensen die hun blessures/pijnklachten in stand houden en dus hun pijnlijke situatie onderhouden. Als zij hierin verder blijven compenseren, ontstaan er beperkte en minder goede bewegingspatronen als resultaat van pijn. Deze compensaties zijn tijdelijke oplossingen en niet effectief op lange termijn. Als we deze compensaties lang genoeg vasthouden kunnen zij onze primaire manier van bewegen worden.

Een belangrijke reden voor terugkerende pijnklachten is overbelasting door compensatiestrategie├źn die het neurologisch systeem ons toereikt. Echter na weefselherstel is het zeer belangrijk om deze compensaties te reprogrammeren en ervoor te zorgen dat onze lichaamfuncties terug optimaal kunnen worden aangestuurd vanuit ons brein.

Het opsporen en behandelen van deze compensaties is een belangrijke fase in een optimaal herstel. Na het verkrijgen van optimale recrutering is de volgende fase dit potentieel omzetten naar het aanleren van de juiste bewegingspatronen.

RESET MOVE PERFOM

Over de schrijver
Reactie plaatsen