Therapie concept

Het doel van deze therapie is ervoor te zorgen dat het lichaam terug in balans komt en efficiënt coördineert vanuit het centrale zenuwstelsel.
Dit zowel op fysiek als mentaal vlak.

De therapie legt zich niet enkel toe op behandelen van pijnklachten. Er wordt ook sterk ingezet op het screenen en preventief werken, dit om toekomstige klachten te voorkomen zodat het lichaam beter kan omgaan met een stress en een verhoogde belasting.

Niet alleen kan het pijnsymptomen verlichten, maar het kan ook menselijke prestaties op alle gebieden van het leven aanzienlijk verbeteren. 

Met welke klachten kunt u bij ons terecht? 

  • Chronische terugkerende overbelastings en- pijnklachten
  • Musculaire recruterings problemen door trauma, littekenweefsel
  • Post-operatieve klachten
  • Focus en concentratie problemen
  • Stress en emotie gerelateerde klachten
  • Craniale en viscerale problematieken
    hoofdpijn, maag/darm klachten, congestie, luchtwegen, schildklier, bijnier,...

Hoe gaan we te werk?

Eerste consult

Een eerste afspraak kan afhankelijk van uw klacht/doelstelling 75 tot 90 minuten tijd in beslag nemen. 

Functioneel neurologisch onderzoek met startbehandeling

Uw eerste consult zorgt voor een solide basis om uw klachten in beeld te brengen in combinatie met het behandelen van de primaire disbalans. We beginnen vanuit een uitgebreid onderzoeksgesprek waarbij elk detail van uw medische geschiedenis belangrijk kan zijn. 

 

Follow-up consults

Afhankelijk van klacht/doelstelling worden er follow-up consults ingepland in samenspraak met de patiënt.

Na de therapie kan worden overgegaan naar een individueel specifiek trainingsprogramma met als doel het reprogrammeren en aanleren van de nieuwe bewegingspatronen.

RESET MOVE PERFORM

Behandelingstechnieken: 

P-DTR

Proprioceptieve deep tendon reflex therapie is een nieuwe onderzoeks- en behandeltherapie gebaseerd op functionele neurologie en fysiologie. De therapie focust zich op het herstellen van lichaamsfuncties en coördinatie aangestuurd vanuit het centrale zenuwstelsel. 

De oorzaak van overbelasting- en pijnklachten wordt opgespoord op basis van manuele krachttesten en neurologische prikkels. Overactieve receptoren worden opgespoord en behandeld (reset). Deze receptoren voorzien het centrale zenuwstelsel met informatie dat het nodig heeft voor een juiste bewegingscoördinatie en aansturen van onze lichaamsfuncties.

Osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeskunde ontwikkeld door AT Still. Osteopathie behandelt de mens als een geheel (steun & bewegingsapparaat, organen, zenuwstelsel en schedel). 

‘Like a twig is bent, so does the tree incline’ ( A.T. STILL)

Neuro Kinetic Therapy 

Neuro Kinetic Therapy (NKT) is een doorgedreven onderzoeks- en behandelconcept dat zich richt op de structurele oorzaak van de dysfunctionele beweging/coördinatie, namelijk het motor control centrum in het cerebellum.

Anatomy in Motion (Flow Motion Model)

Het flow motion model kan elk gewricht in het lichaam in drie dimensies in kaart brengen tijdens alle zes fases van de loopcyclus. Dit model kan zowel preventief als curatief gebruikt worden. Preventief als screening en curatief door onze PT klanten en patiënten nieuwe bewegingen te laten ervaren en aan te leren. 

How to contact us?

Stel uw vraag
 
Bel ons op

ALGEMENE VRAGEN

info@physixfit.be

OSTEOPATHIE EN NEURORESET
BART GOYENS

bart@physixfit.be 
+32 474 56 29 70
+32 89 23 37 05 (menu 2)

KINESITHERAPIE EN REVALIDATIE

lore@physixfit.be 
michel@physixfit.be 
+32 89 23 37 05 (menu 1)

TRAINING & COACHING

VOEDINGSBEGELEIDING

 
Waar kan je ons vinden? Functional trainingstudio
Hamontweg 36
B-3680 Maaseik
Route op Google Maps Praktijk Physixfit
Venlosesteenweg 128
B-3680 Maaseik
Route op Google Maps