Pijn verandert de manier waarop we bewegen

Pijn verandert de manier waarop we bewegen

Mensen achten zichzelf dikwijls hersteld of gerevalideerd als de pijn is verdwenen, maar hebben zij daadwerkelijk hun vorige fuctionele niveau terug? Wat was hun functionele niveau in de eerste plaats?

We zien vaak mensen die hun blessures/pijnklachten in stand houden en dus hun pijnlijke situatie onderhouden. Als zij hierin verder blijven compenseren, ontstaan er beperkte en minder goede bewegingspatronen als resultaat van pijn. Deze compensaties zijn tijdelijke oplossingen en niet effectief op lange termijn. Als we deze compensaties lang genoeg vasthouden kunnen zij onze primaire manier van bewegen worden.

Een belangrijke reden voor terugkerende pijnklachten is overbelasting door compensatiestrategieën die het neurologisch systeem ons toereikt. Echter na weefselherstel is het zeer belangrijk om deze compensaties te reprogrammeren en ervoor te zorgen dat onze lichaamfuncties terug optimaal kunnen worden aangestuurd vanuit ons brein.

Het opsporen en behandelen van deze compensaties is een belangrijke fase in een optimaal herstel. Na het verkrijgen van optimale recrutering is de volgende fase dit potentieel omzetten naar het aanleren van de juiste bewegingspatronen. 

RESET MOVE PERFOM

Terug naar overzicht

How to contact us?

Stel uw vraag
 
Bel ons op

GENERAL QUESTIONS

info@physixfit.be
089 / 23 37 05

BART GOYENS

bart@physixfit.be
+32 474 56 29 70

PRAKTIJK PHYSIXFIT

089 / 23 37 05

 
Waar kan je ons vinden? Functional trainingstudio
Hamontweg 36
B-3680 Maaseik
Route op Google Maps Praktijk Physixfit
Venlosesteenweg 128
B-3680 Maaseik
Route op Google Maps